nathalievh.reismee.nl

Let's get to work!

Vandaag ben ik naar het SWAP kantoor (organisatie die helpt bij het vinden van een baan en het regelen van een soort van sofi-nummer) gegaan om m'n eerste sollicitaties te versturen. Ik had gisteren in het hostel m'n nieuwe 'resume' in orde gemaakt dus ik was er klaar voor!

Na een half uurtje zoeken vond ik al een leuke vacature dichtbij Williams Lake (+/- 500 km ten noorden van Vancouver). Het leuke ervan was dat ik daar op de boerderij kon verblijven en betaald zou krijgen. Vaak is hetzo dat je of betaald krijgt of onderdak krijgt. De vacature hield in dat ik de koeien, schapen en alpaca's moet voeren en moet helpen meteen watersysteem voor de plantjes (Alfalfa, vertaald Luzerne. Dat is een gewas dat veelal aan het vee gevoerd wordt) . Iets anders dan vruchten plukken maar ik moet toch voor andere dingen openstaan ;).

Vervolgens wilde ik m'n sollicitatiebrief gaan versturen met m'n CV, echter voordat ik hiermee aan de slag ging zag ik dat ik per telefoon moest solliciteren... Ha spannend dus!Na al m'n moed bij elkaar geraapt te hebben heb ik gebeld. Uiteraard lukte het de eerste 3 keer niet (i.v.m. regio-nummers die ze hier hebben), maar toen ging 'ie over. Nadat de Canadese meneer, die constant 'ayee' zei, enkele vragen had gesteldover mijn vorige baantjes e.d. was het eigenlijk al geregeld! Heel bizar, mijn eerste sollicitatie en direct raak. Echt top!

Ik zal eerst twee weken een proefperiode hebben en dan kijken we of het voor beide partijen werkt. Ik reis nu aankomende vrijdag naar Williams Lake waar hij mij zal oppikken.

Ik zal per vliegtuig reizen omdat ik anders ruim 8 uur in de bus moet zitten. En het verschil qua geld was dusdanig minimaal dat ik net zo goed een vlucht van een uurtje kan nemen. Helemaal top dus!

Waarschijnlijk heb ik vanaf vrijdag wel een stuk minder vaak toegang tot internet. Maar dat is even afwachten. Vandaar dat ik nu ook nog even een berichtje stuur!

De rest van de week zal ik een Canadees telefoonnummer gaan regelen en een bankrekening opstarten. En verder nog een beetje genieten van de stad. Heerlijk vakantiegevoel dus!

Nou ik ga gauw een hapje eten, want ik heb enorme trek! Tot spreeks allemaal,

xx Nathalie

Aart

Sjezus Nathalie! Wat te gek allemaal! Ik ben zo trots op je!!! Dikke knuffel en geniet van alles wat komen gaat!!

Anjo te Velde

Hé Nath, ik heb het altijd al wel gedacht. Je wordt nog een echte boerin haha. Leuk hoor, dat het zo snel gelukt is. Ik hoop dat je een leuke ervaring opdoet en niet te veel rodeo spelen hè.
Groetjes.

Jennifer

Hahaha onze boerin. Geniaal. Wat leuk hoor hih

Succes! X

erneste mendel

hoi nathalie, leuk dat je het naar zin hebt en nog leuker dat je al een baan hebt, ben benieuwd naar je volgende verhalen, heel veel succes en veel plezier met de koeien!! groetjes erneste

Margot & karim

Hahah Nath!!! Wat een geweldige job!! Hebben ze nog een plekje over;-)? Ben heeel benieuwd hoe het gaat worden!! Hihi en foto's!!! Xxx

Sonja

Hi Nathalie,

geweldig om te lezen hoe het je vergaat.

In Jericho Beach hebben wij ook gezeten. Geweldige relaxte plek met prachtig zicht op downtown Vancouver.

Wij zijn nu onze spullen ook aan het pakken en vliegen a.s. dinsdag 26 juni naar Vancouver.

Ik blijf je volgen en geniet met je mee!

Femke

wooow dit verloopt vlekkeloos! grandioos!! je bent natuurlijk ook een top werknemer dus ze mogen blij zijn dat jij de ballen had om te bellen! heel goed, en spannend :) xxxxxx x duizend

conny

Nathalie gefeliciteerd met je slagen!

marion.vandenberg@tiscali.nl

Hoi Nathalie, heb net van Annemarie de link naar je reisblog gekregen en ga je volgen hoor!! Vind 't stoer van je hoor dat je bent gegaan, zo in je uppie. Wat heb je een goede start gemaakt. Alleen de afstanden zijn wel ietsje verder he dan in het apeldoornse, ha,ha, daar ben je al snel achter gekomen. We hopen dat je veel leuke mensen zult tegenkomen op je lange reis. En wat lach, Nathalie wordt boerin!! Snel geregeld trouwens, dat is nog eens doorpakken. Ga vooral lekker genieten van al het moois dat ongetwijfeld op je pad gaat komen en pas goed op jezelf. lieve groetjes van ons allemaal, Marion.